Vánoční speciál: 5 důvodů, proč mužům podarovat panákové skleničky

Do Vánoc sice zbývá poměrně dost času, ale pomalu už nastala chvíle začít přemýšlet, čím obdarujeme naše blízké. A protože to dá někdy pořádně zabrat, rozhodli jsme se, že ve vás probudíme designového ducha. Každé dva týdny vám ve Vánočním speciálu přineseme tipy, čím udělat radost ať už manželovi, kamarádce, babičce, sestře nebo bratrovi. Dnes se zaměříme na dárek pro muže.

Panákové skleničky Aarikka

Správný výběr dárku pro muže je téměř vždy ukrutný boj. Pokud pomineme elektroniku, kterou si i tak kupují nejraději sami, moc nám toho nezbývá. Ponožky, kravata, parfém… pěkné dárky, ale tohle fakt chlapovi radost moc neudělá :) Co takhle jim ale dát to, co je potěší a navíc v originálním finském designu? 

Většina mužů si čas od času ráda dopřeje nějaký ten alkoholický nápoj a tak se nabízí dárek k tomu přímo předurčený – panákové skleničky. A pokud se rozhodnete podarovat ty s napaditým finským designem, pak se dobrý nápad změní v originální. Tady je 5 důvodů, proč:

1. Pověstný finský design

Ať už vyberete veselé skleničky od Aarikka nebo spíše tradiční od Iittala, určitě nezapadnou prachem. Finové zkrátka vědí, jak vnuknout každé skleničce ducha.

2. Veselé motivy

Veselé motivy losů na skleničkách Aarikka vyčarují úsměv na rtech dříve, než se z nich napijete. S těmito skleničkami potom můžou vzniknout úžasné přípitky jako například v jedné domácnosti našeho zákazníka – a to “Pijeme na losa” nebo “Pojď do lesa na jednoho” :)

3. Prvotřídní kvalita

Finové nedají na kvalitu dopustit. Skleničky jsou vyrobené z kvalitního masivního skla a odolají jak myčce, tak i trošku drsnějšímu připíjení v pokročilejší fázi večera :)

4. Tyhle nikdo jiný nemá!

Originál je originál. Můžete sa rozhodnut pro koupi masově vyráběných skleniček v nějakém řetězci, dokonce i ve skandinávském designu. Zklamání přijde ve chvíli, kdy stejné skleničky uvidíte na návštěvě u svých přátel. Skleničky od finských výrobců jen tak u nás někdo nemá.

5. Pro společné chvíle

Podarovat skleničky není jen dárek pro něj, ale i pro vás. Společné romatické chvíle, posezení s kamarády, zkrátka dárek vhodný na každou příležitost. A rozhodně nebude ležet někde ve skříni. Třeba ty matné od Aarikka s motivem losa jsou balené po 6-ti kusech, takže se dostane na každého.

Skleničky na panáky  Aarikka v matném skle se symbolikou losa

Darujete skleničky partnerovi a chcete vánoční dárek ještě trochu okořenit? Ke skleničkám přibalte i nějakou tu láhev, nahoďte negližé a užijte si společný romantický večer. V kombinaci s čirými skleničkami Aarikka to bude zábavné a vzrušující zároveň. Sada šesti skleniček stojí 695 Kč.

Čiré panákové skleničky Aarikka s motivem losa

Pokud preferujete spíše tradiční design, pak budou pravým dárkem skleničky Iittala Ultima Thule. Čiré sklo s hrubou strukturou navrhl v roce 1968 Tapio Wirkkala a těší se oblibě až dodnes. Cena za 2 ks originálních skleniček je 520 Kč.

Originální panákové skleničky Iittala Ultima Thule

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *