Brusinková Iittala přichází

Rudý odstín Flamingo red se s námi nedávno rozloučil a v limitované edici Iittala jej nahradí světlejší barva Cranberry. Má evokovat severskou brusinku, která kvůli nízkým nočním teplotám dostává transparentní povrch. Barevný tón Cranberry je oproti předchozí kolekci jasnější, průhlednější a zejména váze Alvar Aalto úžasně sluší. A jaké další designové klenoty mohou okořenit váš interiér?

Iittala Cranberry brusinka kolekce

Kromě zmíněné vázy Alvar Aalto se dočkáme i oblíbených svícnů Kivi, Kastehelmi a Votive, servírovací misky Mariskooli, biokrbu Kaasa, a třech druhů skleněných ptáčků Oiva Toikka.

Aalto vase 160 mm cranberry_JPGIittala Cranberry brusinka kolekce

Červená barva je ve sklářství synonymem exkluzivity, použité barvivo je totiž velmi vzácné a od toho se také odvíjí vyšší cena, která u této kolekce dosahuje až dvojnásobku běžné ceny za jiné barevné odstíny. Omezený počet kusů ale dělá z této kolekce Iittala sběratelskou lahůdku, kterou by si příznivci finského sklářství neměli něchat ujít.

 

Iittala Cranberry brusinka kolekce

Novinky Cranberry už u nás můžete individuálně objednávat (napište nám).

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *