Café restaurant Story vás okouzlí hravým skandinávským interiérem

Když jsme v červnu procházeli starou helsinskou tržnicí z roku 1889, ani jsme nevěděli, že právě prošla kompletní rekonstrukcí. Kromě milých obchůdků s čerstvými surovinami skrývá navíc jeden interiérový poklad – novou kavárnu Story. Jednoduchý, ale krásný skandinávský interiér a zajímavé nápady studia Joanna Laajisto vás určitě ohromí stejně, jako výborné menu.

Story_11 2

Kavárna je přesně ve stylu, který vyznává hlavní designérka studia Joanna Laajisto – prostor není přeplácaný, ale jednoduchý, funkční a vzdušný. Mimochodem Joanna patří k předním specialistům na kavárenské a kancelářské prostory – ostatně než se vrátila do rodného Finska, pracovala několik let v Los Angeles na velkých komerčních projektech.

Story_01Story_02

V kavárně se cítíte skvěle, uvolněně a s výhledem na přilehlý přístav a zbrusu nové vyhlídkové Helsinki Sky Wheel člověk snadno zapomene na každodenní stres. Kavárna nabízí i venkovní posezení, které je k oddychu při kávě jak stvořené.

Story_05

Poměrně strohý interiér zpestřují židličky v pastelových barvách. To je ostatně zaručený recept jak zútulnit jinak černobílý skandinávský interiér. Na mě udělaly úžasný dojem industriální lampy, které jak by se v prvním momentě mohlo zdát, nepůsobí nijak fádně. Navíc v podvečerních hodinách tvoří příjemnou atmosféru.

Story_04

Kavárna podává i obědové menu a protože ji vedou přední finští restauratéři, jídla z čerstvých surovin vám připravují zkušení kuchaři. A cena za oběd kolem 10-15 Eur je na Helsinki víc jak přijatelná.

Story_07

Jeden zajímavý designový detail – osvětlení z kovových trubek a pletiva je v podstatě jediným výrazným prvkem, který odbočuje ze skandinávské filosofie a skvěle tak ozvláštňuje plně funkční interiér, kde sem tam prosvítá na oživení nějaká barva.

Story_12

Na závěr nezbývá než dodat, že v každém případě návštěva staré tržnice už kvůli kavárně Story stojí za to. My se určitě při příští návštěvě zastavíme na lososovou polévku, abychom porovnali s tou z Porvoo :)

Story_08

Zdroj foto: Joanna Laajisto, Ravintola Story

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *