Converse ♥ Marimekko: Krásné spojení

Říkáte si, co má americká značka Converse společného s finským Marimekko? Budete se divit, společné kolekce bot jsou tady už pár let. A nedávno se představila další na podzim/zimu 2013. Jak spolupráce Converse a Marimekko vznikla?

marimekko_converse4

Converse jsou dnes už kultovní boty a těší se oblibě po celém světě. Už to není jen o originálitě, je to životní styl. Converse je tu už od roku 1908 a i přes pohnutou historii, bankrot a znovuzrození v novém tisíciletí se značka vypracovala až na samotný vrchol. Ostatně, nosí ji hvězdy na červeném koberci a to už přece něco znamená (hlavně pokud bereme v úvahu k ležérní styl značky).

Na druhé straně Marimekko. Je jiné a přesto tak podobné. Finská firma přináší originální design už přes 60 let. A je opět na co se dívat. Člověk si řekne, že vymyslet zajímavou texturu přece není až takový problém. Ale aby se motivy objevovaly desítky let bez výraznější změny na stovkách úpěšných výrobků, to už musí být designér velmi dobrý (nebo mít pořádnou dávku štěstí). Finští designéři se ale spletou málokdy, a to nejen v Marimekku.

marimekko_converse5

Spojení obou firem se zdá být překvapivé, ale není. Converse jak jinak poskytl své kultovní boty, Marimekko své nejlepší designéry: duo matka-dcera Maija a Kristina Isola, ke kterým se postupně se přidali další. Úspěšná spolupráce pokračuje dodnes. O tom, co stojí za spoluprací dvou firem, vysvětluje na pěkném videu design managerka Marimekka Noora Niinikoski (pouze v angličtině, ale s krásným finským přízvukem :) ).

A na závěr ukázky, jak vypadá zmíněná aktuální kolekce Converse ♥ Marimekko na podzim/zimu 2013. Které byste si vybrali vy?

 

marimekko_converse

marimekko_converse1 marimekko_converse3 marimekko_converse2

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *