Finské hotely s výhledem na polární záři

Vidět polární záři, to je zážitek na celý život. Pokud se chystáte strávit nějaký ten týden na severu Finska a chcete mít co největší šanci legendární „auroru borealis“ vidět, určitě vás budou zajímat hotely speciálně orientované na pozorování této fascinující hříčky přírody.

Úžasný výhled z finských hotelů umožňuje krásný výhled na oblohu s polární září

Nám se polární záři i přes časté cesty na sever zatím ještě nepovedlo spatřit a stále čekáme na ten šťastný den, kdy se nad námi zabarví jasná noční obloha. Většinou strávíme pár večerů v kruté zimě pozorováním nočního nebe, ale nakonec stejně vyhraje pohodlí finské chatičky nebo zahřátí v sauně. Výhoda laponských hotelů je tak zejména v perfektním výhledu na oblohu a možnosti užívat si polární záři doslova z pohodlí postele.

Luxusní interiér hotelu ve finském Levi

Asi nejzajímavější z našeho pohledu je hotel Kakslauttanen v národním parku Urho Kekkonen v severovýhodním Laponsku. Krásné prosklené kopule poskytují výhled na celou oblohu a současně pohodlí luxusního hotelu.

Hotelové igloo v Laponsku poskytuje úžasné výhledyPolární záře nad Finskem

Pozadu ale nezůstávají ani další hotely jako Aurora Bubbles blízko vesničky Nellim nebo nejlepší pokoj Hotelu Iso-Syöte nazvaný Eagle’s view (volně přeloženo Orlí výhled). Stylové jsou také igloo ve vesnici Utsuvaara, které mají prosklený strop.

Probuzení ve finském hotelu Eagles view

Takové výhledy na noční oblohu a krajinu bychom si nechali líbit. A co vy?

Ubytování v teplém finském hotelu s prosklenou střechou Úžasný výhled na auroru borealis z hotelu ve finském Levi Prosklené kopule hotelů v Laponsku poskytují neskutečný zážitek z noční oblohy Laponsko navštíví kvůli polární záři ročně tisíce turistů

Zdroj fotografií: Visit Finland

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


3 komentáře k “Finské hotely s výhledem na polární záři

  1. Michal Učeň (Terve.cz)

    Dobrý den,
    jsme internetový obchod s finským designem a tohle je pouze článek pro inspiraci. Ohledně konkrétních nabídek a cen se musíte obrátit přímo na hotel.

    Děkujeme za pochopení,
    Terve.cz

  2. Jiří Vrbka

    Dobrý den , plánujeme na konci roku víkendový výlet do Finska na polární záři, váš hotel nás zaujal, jaká je prosím cena za jedno iglů na dvě až tři noci …děkuji s pozdravem Vrbka

  3. dana.svacinova

    Dobrý den měla bych zájem o tento hotel pro 2 os. v lednu 2022 prosím o bližší informace děkuji Svačinová 602 729 338

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *