Galerie finského designu v laponské divočině

Postavit galerii téměř na kraji světa, to by asi napadlo málokoho.  Ve Finsku jedna taková existuje a poloha 300 kilometrů na sever od polárního kruhu vám asi napoví, že to z hlavního města není jen tak naskok. Design House Idoli, jak se galerie jmenuje, je hříčkou dvou dobrodruhů Hanneli a Pekka, kteří se rozhodli usadit v Laponsku a případným návštěvníkům nabídnout to nejlepší z finského designu právě v konfrontaci s panenskou finskou přírodou.

Design House Idoli

V srubovém domě poblíž jezera Inari panuje poklidná atmosféra. Na první pohled je tu příjemně a možná byste si ani nevšimli, že se jedná o galerii. Krb, krásný nábytek, dekorace a umělecká díla, to vše přirozeně koresponduje s vybavením a především nádherným výhledem na samotné jezero.

3833Design House Idoli má za cíl představit to nejlepší, co finský design nabízí. Výběr sedmi designérů, mezi kterými nechybí třeba Oiva Toikka, Harri Koskinen, Markku Salo, Marita Huurinainen, a čtyř předních značek nabízí opravdu úchvatnou podívanou.

257 910 16 18 20 31 58 85

Zdroje fotografií: Design House Idoli

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *