Jak praktické! Úložné boxy Iittala Vakka

Ta Iittala nám teda dává zabrat! Sotva člověk vstřebá kolekci nádobí Sarjaton, tak přichází s něčím, co bychom si zase nejraději hned pořídili :) Mezi podzimními novinkami se objevily úložné boxy Vakka – krásné čisté linie, březové dřevo a to praktické využití, zkrátka wow!

Vakka_box_group_1-1

Boxy Vakka navrhla pro Iittalu dvojice Elina a Klaus Aalto, která má za sebou nejeden designérský úspěch. Cílem bylo vytvořit odkládací prostor, který je praktický a zároveň dobře vypadá.

Brand_Relaxed_021-1
Výsledek je skvělý – stohovatelné boxy ve dvou velikostech, přírodní nebo bílá barva a vhodně umístěné úchyty pro snadnou manipulaci. Můžete je použít jako noční stolek u postele, stylovou krabici na psací stůl nebo třeba jako odkládací prostor v předsíni. Paráda, posuďte sami.

Brand_Organised_032-1

Menší Vakka box má rozměry 45 x 30 x 15 cm (d x š x v), větší je pak o 8 cm vyšší. Z materiálů jsou zatím dostupné dva – přírodní bříza a bílý nátěr. U menšího boxu je pak ještě možná kombinace břízy a šedého či žlutého podstavce. Dá se ovšem předpokládat, že pokud Vakka boxy budou slavit úspěch, dočkáme se v nových kolekcích i dalších provedení (rozměrů a barev).

Brand_Everyday_026-1
Zatím ještě nevíme, jestli se Vakka boxy dostanou i k nám. Pokud ano, určitě vám je rádi nabídneme v našem finském eshopu. V každém případě, kvalitní design, přírodní materiály a výroba přímo ve Finsku něco stojí a zatím to vypadá, že menší Vakka box se bude prodávat za cenu přibližně 4,200 Kč a větší za 5,000 Kč. Na druhou stranu, ten nadčasový design, kvalita zpracování a hlavně každodenní potěšení z pěkného kusu nábytku, za to Vakka box zkrátka stojí.

Brand_Fresh Modern_038-1Iittala_Christmas_2013_bedroom-1

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *