Okouzlující apartmán v pravém finském stylu

Dnes vás zveme na návštěvu apartmánu, který jako vzorový byt pro finskou developerskou společnost Sato navrhla interiérová designérka Susanna Vento. Prostor využila jako podle příručky finského designu – je vzdušný, nechává průchod světlu, snadno se udržuje a vyzařuje z něj naprostá harmonie tvarů, materiálů a barev.

finsky-apartman-1

Naše návštěva začíná v obývacím pokoji, který je provázaný jídelní částí a kuchyní. Prostor těží z velkých oken a balkónu, které přivádí dostatek světla i v krátkých dnech severské zimy. I z tohoto důvodu zůstávají stěny čistě bílé. Nábytek je převážně v přírodním dřevěném provedení, výjimkou je snad jen šedá sedací souprava.

Barvy pak přináší pokojové květiny a pár designových detailů jako velkoformátové plakáty a malý pestrý koberec, který částěčně překrývá větší béžový pod konferenčním stolkem (designérka tak využila v poslední době oblíbený layering, tedy vrstvení několika koberců).

finsky-apartman-4finsky-apartman-2 finsky-apartman-3finsky-apartman-5 finsky-apartman-6

Na ložnici nás zaujal stylový černý věšák volně postavený do prostoru, pěkná je také malá dřevěná lavice sloužící jako noční stolek a v neposlední řadě stylová mosazná lampa.

finsky-apartman-8finsky-apartman-7

Koupelna je zařízená účelně bez rušivé extravagance. Příjemné prostředí navozuje dřevěný strop a jemné béžové odstíny obložení.

finsky-apartman-9 finsky-apartman-10

Zdroj fotografií: Susanna Vento, nafotil Tuomas Uusheimo

socialblog4Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *