Plakáty Teemu Järvi: Severská příroda v pohybu

Severskou přírodu jsme si zamilovali už dávno a díky finským designérům nám naštěstí může dělat radost i takto na dálku, ikdyž zrovna nejsme ve Finsku. Ke krásným kouskům jako jsou přírodní mýdla Aamumaa, textílie Lapuan Kankurit nebo nová řada Lumi Scent jsme na podzim přidali na Terve náš další objev, úžasné plakáty finského ilustrátora Teemu Järviho. Pojďte se s námi podívat, jak krásně umí zpestřit interiér a navodit uvolněnou atmosféru, která na nás dýchá z poklidné skandinávské přírody.

Teemu_Jarvi_Illustrations_ForestGreetingsPosters_PhotoSusannaVento-–-Kopio

Stejně jako nám, Teemu Järvimu učarovala divoká příroda a ze své vášně si vytvořil doslova životní styl. Vydává se sám na několik dní do finských hlubokých lesů, hodiny skrytě pozoruje zvířata v jejich přirozeném prostředí a následně je přetváří do svých obrazů.

teemu-jarvi-priroda

Jeho díla vynikají uměním vystihnout pravý moment jako vystřižený ze scény přírodopisného dokumentu. Zajímavostí je technika, kterou si Teemu Järvi zvolil. Upřednostňuje totiž tradiční metody malby rákosovým stonkem a čínským inkoustem. Výsledkem jsou úchvatné scény divoké zvěře zachycené pohybu, které ve formě kvalitních plakátů umí nádherně doladit skandinávský interiér.

teemu-jarvi-technikateemu-jarvi-technika-ryba

Výsledná umělecká díla jsou profesionálně přenesená na kvalitní papír. Každý plakát je navíc bezpečně uschovaný v tubě, která je sama o sobě krásným dárkovým balením.

TeemuJarviIllustrations_ForestGreetingsPoster_package_PhotoUntoRautio

Na Terve najdete sérii tří plakátů s liškousrncem a zajícem. Ať už si vyberete jeden kousek nebo celou kolekci, plakáty vám budou zaručeně dělat velkou radost a krásně dodekorují váš domov.

teemujärvi19teemujärvi11Teemu_Jarvi_Illustrations_MountainharePoster_PhotoSusannaVento

Tím, že jsou barevně neutrální a jednoduché,  doporučujeme je jak do moderních interiérů, tak i těch klasických a vzhledem k přírodním motivům jsou ideální i jako dekorace na chatu nebo chalupu. Můžete je pověsit jen tak, přilepit na zeď páskou nebo zarámovat. Plakáty pasují do standardních rámů 50 x 70 cm.

Teemu_Jarvi_Illustrations_RoeDeerPoster_PhotoSusannaVento2teemu-jarvi-cafe

Zdroje fotografií: Teemu Jarvi, Susanna Vento

socialblog4Terve na Facebooku Terve na Twitteru Terve na Instagramu Terve na Pinterestu


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *