Premiéra nového seriálu s muminky Moominvalley

Je to tu! Dnes večer má ve Finsku premiéru animovaný seriál Moominvalley. Oblíbení muminci se dočkali nového citlivého zpracování a výsledek je podle nás nádherný. Moderní, ale stále udržuje milé postavičky takové, jak je nakreslila Tove Jansson.

Za seriálem je opravdu hvězdný tým – režii měl na starost oskarem oceněný režisér Steve Box, cenou Emmy oceněnění producent John Woolley a scénáristé Mark Huckerby a Nick Ostler a kreativní ředitelka Marika Makaroff. O animace se postaralo finské studio Gutsy, hudbu pak složili finští hudebníci Pekka Kuusisto a Samuli Kosminen. Pekka Kuusisto je světově známý houslista a zajímavostí je, že jeho otec skládal s Tove Jansson v 70. letech pro národní operu dílo Moomin  Opera uvedené v roce 1974. V anglickém znění uslyšíme hvězdy jako Taron Egerton (Muminek), Rosamund Pike (maminka), Matt Berry (tatínek) a Kate Winslet (Fififjonka).

Seriál poběží nejdříve ve Finsku a Velké Británii, snad se dočkáme i u nás. Protože kdo zná příběhy muminků, ten ví, že je to pořádná porce zábavy i poučení pro děti i jejich rodiče. Jen se podívejte, není to nádhera? A pokud je vám čekání dlouhé, nějaký ten designový kousek s muminky vám může dělat radost už teď.

Moominvalley-animation-series_Gutsy-Animations_Last-DragonMuumilaakso_animaatio_key_image_landscape Moominvalley-animation-series_Golden-TaleMoomintroll_Snorkmaiden_Moominvalley-tv-series Snufkin_Moominhouse_Moominvalley-tv-series Snufkin_Moomintroll_Moominvalley-tv-seriesMoomintroll_tv-seriesSnorkmaiden-tv-seriesSnufkin-tv-seriesLittle-My-tv-seriesMoominpappa_tv-series MoominMamma_tv-seriesSniff_tv-series

Zdroj fotografií: Moomin Characters / Gutsy Animations


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *