Studio &Bros – Jiný pohled na design

Červen jsme tentokrát strávili ve Finsku a protože spoustu času propršelo (dokonce i sněžilo), měli jsme spoustu času projít si celý helsinský Design District. Z ohromné škály finských designérů jsme pro vás vybrali tři nové značky, které postupně představíme a objeví se také v našem finském eshopu. Jako první přichází studio &Bros, kde se sešli mladé talenty, spousta nápadů a velká porce kreativity.

Compleated3

&Bros založili čtyři absolventi prestižní univerzity Alvara Aalta. Zajímavé na tomto designovém studiu je, že se nespecializuje na jeden typ výrobků. V portfoliu tak najdeme třeba krásné lampy, stolek, povlečení, porcelánové šperky nebo třeba pexeso. Zkrátka fantazii se meze nekladou nejen při realizaci, ale ani při výběru, co se vlastně bude navrhovat.

&Bros3

Zvláštní je i samotný design. Věci každodenní potřeby dokáží designéři tak inovovat a změnit jejich podstatu, že některé výrobky budete buď milovat nebo nenávidět. &Bros má zkrátka svůj styl a vystupuje z davu průměrných designérů.

Typickým příkladem filosofie &Bros je třeba stolní lampička Burn after Reading (od roku 2015 je zařazená pod kolekcí Compleated) – je vyrobená z kartonu potaženého laminovanou textilií. Netypický materiál není jedinou věcí, která vás překvapí – lampa vám totiž přijde ve formě skládačky.

Burn1Burn_parts

Podobně je na tom i stropní lustr Compleated, který je opět z kartonu a budete mu muset do finální podoby také trochu pomoci. Ideální dárek, se kterým se při skládání pobavíte (a zvládne to každý).

Compleated1 Compleated_Top_Box

Asi nejvíc nás ale zaujal designový stolek na trojnožce Carry me home. Je skladný, přenosný a navíc můžete oddělit tác a třeba naservírovat snídani rovnou do postele! Stolek si najde využití nejen v interiéru, ale můžete jej snadno složit a vzít třeba s sebou na terasu nebo na piknik.

CMH 4CMH-3

&Bros vás také nejednou přinutí i k úsměvu. Třeba oboustranné povlečení Eugen & Lorelei vám nabízí trochu se zasnít a strávit noc jako svalnatý sportovec nebo krásná mořská panna.

EugenEugen&Lorelei_story

A podobně je na tom i sada povlaků na polštáře Pus Pus – na obou stranách najdete čtyři obličeje připravené na polibek. Zde je vidět, že se &Bros nebojí ani kontroverznějších témat – vždyť se klidně může stát, že pusu si nebude dávat výhradně opačné pohlaví.

puspus_story

Jako třešnička na dortu působí krásné balení z recyklovaného kartonu, které snadno poslouží i jako krásné dárkové balení. Ostatně samotné výrobky jsou originálním dárkem na každou příležitost, ať už je to svatba, výročí nebo narozeniny.

&Bros_packaging&Bros_packaging2

Vyšší ceny výrobků &Bros odráží funkční design s trochou výstřednosti, který má zároveň hlubší myšlenku. Většina výroby je navíc situovaná ve Finsku (až na textilie, které se šijí v Portugalsku). Postupně rozšiřující se nabídku &Bros najdete u nás na Terve.cz.

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *