Úchvatná stolní lampa Loop od Himmee

Na letošním stockholmském Design Weeku představila finská značka Himmee zbrusu novou luxusní stolní lampu Loop. Zvláštní tvar smyčky má na svědomí designér Timo Niskanen, který už má za sebou úspěšné kolekce lamp Filly, Toad a Lento. Nová stolní lampa se může pochlubit symetrickým neotřelým tvarem hliníkové konstrukce, LED skrytými v půlkruhu pod opálovým krytem a také dotykovým stmívačem přímo na těle lampy. Zkrátka mistrovský kousek, který má ambice získat prestižní ceny za unikátní design.

Himmee Loop bílá stolní lampa

Lampa Loop patří mezi moderní designové stolní lampy, které dokáží s interiérem divy. Lampa zaujme na první pohled, zároveň ale díky kompaktnímu symetrickému tvaru nepůsobí rušivě a okázale. Naopak, světlo vycházející z lampy nemá za cíl ozářit celou místnost, ale vytvořit zajímavou atmosféru. K tomu napomáhá i integrovaný dotykový stmívač.

Himmee_Loop_black3Himmee_Loop_white_interior3

Pro finského designéra Timo Niskanena byla stolní lampa Loop dlouho neuskutečnitelnou vizí, kterou prezentoval jako studii už v roce 2009 na veletrhu v Miláně. Inspiraci získal při noční procházce v Helsinkách, když uviděl zasněžené minigolfové hřiště a tradiční překážku ve tvaru smyčky. Vyrobit lampu v takovém tvaru ale byla velká výzva a trvalo celých 7 let, než se mu podařilo najít správné materiály a technologii výroby.

Himmee_Loop_black_interior1Himmee_Loop_wide

Lampa Loop se vyrábí na zakázku ve Finsku a první kousky se k zákazníkům dostanou v půlce března. U nás na Terve si ji můžete předobjednat už nyní a vybrat si můžete z černé a bílé varianty lampy.

Himmee_Loop_black1Himmee_Loop_white1

socialblog4Terve na Facebooku Terve na Twitteru Terve na Instagramu Terve na Pinterestu


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *