Vánoční speciál: Designová lahůdka z Finska v podobě šálky na kávu

Když se řekne hrníček na kávu, většina z nás si asi představí nudný jednobarevný hrníček klasického tvaru vyrobený někde v Číně. A je to opravdu tak. Takových „tuctovek“ je na trhu nepočítaně. Najdou se ale výjimky, při kterých budete tajit dech a žasnout nad nápaditostí tvarů a kreseb. Pokud přemýšlíte, že takový hrníček na kávu by mohl být dobrý vánoční dárek pro vaše blízké, čtěte dál a určitě si vyberete.

Taika_espresso_0.1L_red_JPG-2

Šálky a hrníčky Iittala z kolekce Taika jsou na první pohled pohádkově tajemné. Motivy v nás probudí zapomenuté smysly a vezmou nás na procházku do pohádkové krajiny, kde v hlavní úloze najdeme říši zvířat obklopenou magickými liniemi a tvary. Hrníčky a šálky z této kolekce určitě potěší hlavně hravé typy, které se rádi nechají unášet do světa fantazie.

taika_hrnicky

Kolekci Taika společně navrhli ilustrátor Klaus Haapaniemi a ostřílený designér Heikki Orvola, který pro firmu Iittala navrhl celou řadu úspěšných výrobků.

taika_cervenyNa letošní Vánoce Iittala připravila speciální edici červených hrníčků Taika v krásném balení po dvou kusech – zkrátka perfektní dárek.

Na o něco klasičtější ale neméně zajímavou notu zahrál designér Stefan Lindfors, který je autorem kolekce šálků a podšálků Ego. Tato kolekce je ukázkou moderního finského designu a potěší zejména ty, kteří preferují čisté moderní linie a maximální funkčnost. Šálky a podšálky Ego jsou k dispozici ve třech velikostech, takže na svoje si přijde každý: milovník klasického espressa, cappuccina nebo i horké čokolády.

ego_hrnicky

Nádherné hrníčky z legendární kolekce Unikko od známého finského výrobce Marimekko zaujmou na první pohled. Typické pro tuto kolekci jsou veselé barvy a výrazný květinový vzor, který je po obvodě celého hrníčku. Hrníčky z kolekcie Unikko se vyrábí v několika barvách, aby co nejlépe zapadly do interiéru majitele a zároveň tak podtrhly jeho osobnost.

unikko_hrnicky

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *