Banana Republic a Marimekko spojily síly a představily limitovanou kolekci

Není to poprvé, kdy Marimekko spolupracuje s přední módní značkou. Minulý rok to byly třeba stylové tenisky od Converse, tentokrát se od obuvi přesouváme kousek výš, na dámskou kolekci šatů Banana Republic. Inspirujte se, co na sebe v horké letní dny!

1a

Módní značka Banana Republic patří pod skpinu GAP, která u nás u nás příliš známá není, v USA nebo Veké Británii se ale těší velké oblibě. Ikonické textury Marimekko snad ani nemusíme představovat. Tentokrát se o motivy postaraly tři designérky (shodou okolností všechny s křestním jménem Maija) – legenda Maija Isola, Maija Louekari a Aino-Maija Metsola. Celkem pět textur v několika barevných variacích vás okouzlí na první pohled – a samozřejmě nejen vás, ale hlavně vaše okolí.

2

Ze známějších textur nechybí skvělý Kivet (kámen) z roku 1956 od Maiji Isoly, ostatní sice nemají tak dlouhou historii, ale na první pohled stále sledují styl, kterým se Marimekko prezentuje – jednoduchost a inspirace přírodou.

3

Cenově jsou šaty poměrně dostupné, alespoň v porovnání s vlastní kolekcí Marimekko, kde se ceny často vyšplhají nad 200 Eur. Některé kousky Banana Republic koupíte už za 30 Eur (cca 800 Kč) a některé z krásných šatů za 100 Eur (přibližně 2700 Kč).

4

Pokud jste si šaty zamilovali, nezoufejte, že u nás značku Banana Republic nekoupíte. Kolekce je i tak limitovanou edicí jen pro online shop Banana Republic. Objednat se dá do celé Evropy z Britské pobočky a nad 50 Eur je doprava zdarma. Ještě váháte? :)

5

Zdroj fotografií: Banana Republic

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *