Další vychytávky od Magisso přijdou na podzim

Finské Magisso se velmi rychle stalo průkopníkem ve funkčním designu a vylepšování pomůcek, které používáme každý den. Různé vychytávky do kuchyně, servírování vína nebo luhování čaje v chytrém hrníčku, to vše vyneslo Magisso mezi světovou špičku inovací v tomto oboru. Ale i přes rostoucí úspěch osvědčených výrobků firma nezahálí a chrlí další novinky. Na podzim se tak můžeme těšit na vylepšené luhování sypaného čaje v konvicích a servírování v nádobách z terakoty.

magnetic-tea-egg02

Oznámení novinek přišlo na frankfurtském veletrhu Ambiente, kde je Magisso rovnou představilo. Uvedení do výroby a další ladění ovšem ještě pár měsíců zabere, takže novinek se dočkáme až na podzim. První inovací je vylepšení „vajíčka“ na sypaný čaj Magnetic Tea Egg, které tak může doplnit bestseller Magisso Teacup.

Dvorní designér Magissa Simon Stevens vymyslel magnetický systém, který zabrání ukápnutí čaje při vytahování a přenášení vajíčka do dřezu. V tomto případě vajíčko totiž zůstane stále uvnitř konvice – systém je jednoduchý: do silikonového vajíčka nasypete oblíbený čaj, uzavřete a přísavku přichytíte na víčko konvice. Takto vložíte do konvice a necháte vyluhovat. Jakmile je čaj ideální, lžičkou vajíčko přizvednete k víčku a magnet jej přichytí. Vajíčko bude dostupné ve třech barvách – sněhově bílé, čajově zelené a černé.

magnetic-tea-egg08

Další očekávanou novinkou je rozšíření produktové řady Terracotta Barware o mísy a misky Naturally Cooling Ceramics, které umožní servírovat chlazené i potraviny. Přírodní terakota totiž přirozeně chladí, pokud ji před použitím ponoříte do studené vody. Ta se samovolně odpařuje z povrchu a chladí obsah nádoby.

V létě bychom si tak mohli dopřát třeba studené čerstvé ovoce, zeleninu, zmrzlinu apod. Navíc můžete být i kreativní – na terakotu je totiž možné psát a kreslit křídou, takže design nádob je čistě na vaší fantazii. Nádoby se budou nabízet ve čtyřech velikostech – 2,5 l, 1 l, 3,5 dl a 0,5 dl.

natural-cooling-ceramics01

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *