Finská letní chata na ostrově

Léto se nám kvapem blíží a tak je čas se trošku zasnít. Dnes navštívíme malou chatu na samotě, která slouží jako letní sídlo trojčlenné finské rodině. Pojďte se s námi podívat, jak si na severu užívají slunečné dny na chatě, která leží přímo na břehu ostrova.

exterier-finske-chaty

Chata má zvenku tmavě šedý nátěr, který je v poslední době ve Finsku velmi moderní. V chladnějších dnech drží teplo a krásně kontrastuje se světlým interiérem. Chata samotná není nijak velká, poskytuje ale dostatek prostoru pro ložnici a malou jídelnu s minimalistickou kuchyní a krbem. V jídelně najdeme také nádherný porcelán Marimekko z kolekce Siirtolapuutarha, který s černobílým interiérem doslova ladí.

kuchyne-na-chateporcelan-na-chatuschodiste-na-chatefinska-chata-v-prirode

V žádném finském domě nesmí chybět tradiční finská sauna a to stejné platí i o víkendových chatách. Venkovní domácí sauna nás okouzlila kontrastem přírodního dřeva uvnitř a černé nátěru zvenčí. Po saunování se majitelé mohou osvěžit kousek od sauny přímo v moři. Zkrátka finská idylka, na kterou bychom si snadno zvykli, co myslíte?

finska-sauna-na-chatechaticka-v-prirode

Zdroj fotografií: Boligliv (Krista Keltanen)

socialblog4Terve na Facebooku Terve na Twitteru Terve na Instagramu Terve na Pinterestu


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *