Finské kusové koberce VM-Carpet

Stále pro Terve hledáme zajímavé designové novinky a máme tu další objev, krásné skandinávské koberce VM-Carpet! A že z nich máme opravdu velkou radost dokazuje, že jsme si hned dva kousky pořídili k nám domů. Po pár týdnech je můžeme jen doporučit. Jsou pletené z vlněných a papírových vláken, které se velmi snadno udržují a společně vytváří úžasné skandinávské vzory.

Kuura-valkoinen-pien

Finský výrobce prvotřídních kusových koberců VM-Carpet začal s výrobou už před více než 40ti lety a stále pokračuje jako rodinná firma. Není náhodou, že sídlí v malé vesničce Lappajärvi nedaleko městečka Lapua, kde je naše oblíbená tkalcovna Lapuan Kankurit. Tento region má totiž v textilní výrobě silnou tradici už od počátku minulého století.

Laituri-musta-makuuhuoneessa-pien

Firma stále pokračuje ve stopách svých zakladatelů a ctí zejména řemeslnou práci a základní hodnoty života. Nová generace, která firmu nyní vede, k tomu přidala také moderní technologie. Výsledkem jsou nádherné koberce z textilních a papírových vláken v elegantním skandinávském stylu.

Matilda-beige-pien Soul-7-keittiö-pienaskel-koberec

Popravdě, oběcně jsme ke kobercům trošku skeptičtí. Raději necháváme vyniknout samotnou podlahu a necháváme interiér dýchat. Ve skandinávských interiérech ale stále narážíme na krásné kusové koberce, které umí vytvořit příjemnou atmosféru a dovést pocit z místnosti k dokonalosti.

Proto jsme se také rozhodli přidat do naší nabídky na Terve koberce VM-Carpet, které jsou jednoduché ve svém vzoru, pletené z přírodních materiálů a navíc úplně jednoduché v údržbě.

matildaSoul-black-pien.
Dacapo-valkoinen-detalji-pien

Většina koberců této značky je pletená z vlny a papírového vlákna. Pokud si pod papírovým vláknem předtavujete náchylný a lehce opotřebovatelný materiál, opak je pravdou. Koberce z papírového vlákna jsou naopak odolnější, pevnější a méně náchylné na zachytávání prachu. Vlna zase přináší příjemně teplý pocit pro chodidla a odpuzuje nečistoty.

Kuura-valkoinen-detalji-pien Jazz-2-pien

Co na těchto kobercích také milujeme je jejich spodní strana. Rub koberce je potažený speciální protiskluzovou vrstvou, díky které koberec drží tvar, nekrčí se a chrání nejen vás proti uklouznutí, ale také samotnou podlahu proti poškrábání. Navíc nenechá proniknout pod koberec prach, který tak stačí vysát jen ze svrchní strany. Ideální pro nás, co neradi vysáváme.

Askel-back

Všechny kusové koberce VM-Carpet jsou vyráběné na zakázku přímo ve Finsku, obvykle do 3-4 týdnů. Vybrat si můžete z celé řady rozměrů od menších vhodných do předsíně nebo kuchyně až po vetší, které jsou ideální v obývacích pokojích, ložnici nebo domácí pracovně.

Soul-musta-keittiössä-pien Lumina-multi-pien Basso-musta-valk-pien Laituri-3

Celou nabídku vzorů a barev najdete u nás na Terve, kde si koberce můžete také objednat.

socialblog4Terve na Facebooku Terve na Twitteru Terve na Instagramu Terve na Pinterestu


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *