Iittala na podzim chystá úžasné poličky, úložné boxy, lampy a svícny!

Na podzim nás Iittala chce překvapit, tak jak se jí to minulý rok povedlo s lampami Leimu a úložnými boxy Vakka. Tentokrát nám pomůže s pořádkem v pracovně a kuchyni a doladí nám atmosféru v obývacím pokoji. Prosím vstupte a nechte se inspirovat!

Iittala Interior 2014 Living Room 1_JPG

První novinkou je kolekce Aitio od dánské designérky Cecilie Manz. Najdeme v ní stylové závěsné poličky a boxy, které můžou sloužit k uskladnění pomůcek v domácí pracovně, jako úložný prostor pro knihy nebo třeba květináče s bylinkami. Nechybí několik velikostí, barevných variant a háčky pro rozšíření variability. Způsob využití je jen na vaší fantazii, Iittala nám s tím ale pomáhá v několika krásně navržených interiérech.

Aitio_wall_JPG Iittala Interior 2014 Kitchen 1_JPG Iittala Interior 2014 Kitchen 5_JPGIittala Interior 2014 Office 3_JPG

Možná jste si na fotkách už všimli i zajímavého dřevěného stolečku, nebo spíše mobilní dvoupatrové poličky Kerros. Ta je další novinkou, kterou můžete využít nejen v kuchyni, ale v celém interiéru jako dodatečný odkládací prostor. Design od Mattiho Klenella je opět jednoduchý a perfektně plní účel, jak jsme u Iittala zvyklí.

Iittala Interior 2014 Kitchen 4_JPGIittala Interior 2014 Living Room 2_JPGIittala Interior 2014 Office 6_JPG

Novou barevnou variantu dostala také lampa Leimu od Magnuse Pettersena představená v minulém roce. Betonovou základnu tentokrát doplňuje skleněná část v neutrálním šedém odstínu (v předchozí variantě byla měděná).

Iittala Interior 2014 Office 5_JPG Iittala Interior 2014 Kitchen 3_JPGIittala Interior 2014 Office 1_JPGV sortimentu Iittala se objeví také znovuzrozená lampa organických tvarů Kuukuna, kterou v roce 1986 navrhl legendární designér Oiva Toikka. Ručně foukané svítidlo přináší do interiéru příjemné teplo a zlepší pocit prostoru. V pastelově žluté barvě nově najdeme svícny Nappula, které také dostanou do série grandiózní rozvětvěný svícen pro šest svíček. Perfektní třeba do obývacího pokoje pro dotvoření večerní atmosféry.

Nappula kuukuna group_JPG PR_Nappula_Candelabra_interior_JPGIittala Interior 2014 Living Room 5_JPG

A nakonec všechny novinky pohromadě – závěsné poličky, boxy a háčky Aitio, svícen Nappula, stolek Kerros a lampy Leimu a Kuukuna.

mixiittala2014

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *