Jak zařídit dětský pokoj v severském stylu

Dětský pokoj je takové malé království, které si vaše ratolesti budují a hýčkají. Je to jejich čarovná místnost, snad nejoblíbenější v celém bytě. Patří totiž hlavně jim, a tak je důležité, aby byly při zařizování a dekorování. Dejte se společně do toho a vytvořte útulný, hravý a vzdušný pokojíček, ve kterém se vašim dětem bude krásně hrát i usínat.

vesak-na-zed-oblacek-bily

Dětský pokoj v severském stylu má svůj jedinečný charakter. Je vzdušný a dominuje mu ve většině případů bílá barva doplněná o jemné pastelové odstíny růžové, modré nebo zelené. Pokud se vám to zdá trošku jednotvárné, vězte, že oživit pokojíček můžete i černou barvou třeba v podobě černobílých plakátů nebo poliček. Samozřejmě barevné spektrum doplní plyšáci, knížky nebo oblíbené hračky, které najdou své místo na viditelném místě.

plakat-blackboard-abc-a3

V skandinávsky laděném pokojíku hrají prim přírodní materiály. Je to hlavně dřevo, které dominuje celé místosti, nezapomeňme i na vlnu, len nebo třeba i papír a sklo. Oblíbeným motivem, a to nejen ve Skandinávii, jsou zvířátka v různých podobách. Ať už to bude lampička ve tvaru medvěda, hravý plakát s lesními zvířatkami nebo vlněná deka s roztomilými ovečkami, vaše děti si je všechny zamilují.

nastenna-lampa-bear-bila

V dětském pokojíku jsou důležité různé poličky, úložné boxy a věšáčky. Děti si je zaplní podle vlastního uvážení svými oblíbenými kousky a vytvoří si tak svůj jedinečný a útulný svět, který bude patřit jenom jim a jejich fantazii.

fox-wall-hook2vesak-na-zed-oblacek-bily-1cloud-shelf1

Aby si pokojíček zachoval čistý a vzdušný vzhled a zároveň působil mile, útulně a hravě, je velmi důležité pověsit na stěnu veselé plakáty nebo pečlivě vybrané fotografie z rodinného alba. Dětem udělají určitě velkou radost jejich vlastní výtvory. Když jsou na vlastní umělecká díla ještě moc malí, můžete klidně sáhnout i po designových plakátech od skandinávských firem. Nebo když si troufáte,  udělejte takový roztomilý mix vlastnoručných a kupovaných dílek.

bunny-chalkboard1plakat-karkulaiset-a3 plakat-metsaenaapurit-a3


Jeden komentář k “Jak zařídit dětský pokoj v severském stylu

  1. Banaby CZ

    Moc se mi líbí vaše nabídky v místnosti. Díky vaší radě jsme uspořádali dětský prostor, který zachytí nás i rodiče. Snažila jsem se všechno dělat se svou ženou, objednala si na vás pár postelí a postel na adrese https://www.banaby.cz. Vše je skvělé! Díky opět za skvělé věci a zajímavé tipy!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *