Krásné a útulné: Sobí kožešiny z Laponska

Tak dlouho jsme je ve Finsku obdivovali, hladili je a nořili prsty do jejich srsti, až jsme si řekli, že si tajemství sobích kožešin nemůžeme nechat jen pro sebe. Dohodli jsme se s rodinnou z finského městečka Rovaniemi a nádherné sobí kožešiny si už můžete na Terve koupit. Pojďte se podívat, jak úžasně vyzní v interiéru.

interier-iittala-kozesina

Není náhoda, že sobí kožešiny často vidíme jako doplněk ke skandinávsky laděným interiérům. Ty jsou totiž díky účelnosti trošku chladnější a potřebují zútulnit. Právě kožešiny se staly hitem poslední doby (nejen ty ze soba) a najdeme je na zemi místo koberce, jako předložku u postele, přehoz na pohovce nebo křesle a dokonce jako nástěnnou dekoraci.

kozesina-ze-sobasobi-kozesiny

Kožešina ze soba je velmi jemná, hustá a příjemná na dotyk. Úžasně zahřeje už když se na ni jen na chvilku postavíte a že si ji občas doma pohladíme asi nemusím zmiňovat :) Snadná je i údržba – kožešinu stačí jednou za čas na vysát na nejslabší tah nebo zlehka vyprášit.

kozesina-ze-soba-3 kozesina-ze-soba-2 kozesina-ze-soba-1

Ještě připomenme, že sobí kožešiny které najdete na Terve jsou z laponských sobů chovaných na maso. Nejde teda o chov kvůli kožešinám a protože se o sobi starají samotní Laponci, zachovávají udržitelný rozvoj a velikost stáda. Sobi jsou totiž po desetiletí jejich hlavním zdrojem obživy, kterého si váží a s citem s ním zachází.

Na Terve si můžete vybrat přímo konkrétní kožešinu podle zbarvení. Každá je totiž unikátní a tak jsme jim dali i krásná finská jména :) Celý výběr najdete zde

sobi-kozesina kozesina-ze-soba-4 kozesina-ze-soba-5

Zdroj foto: Terve.cz a Pinterest

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *