Lehké zimní dekorace s jehličím a bavlnou

Doma se už nemůžeme dočkat pravé zimy a tak jsme si připravili lehkou zimní dekoraci ve skandinávském stylu. Je úžasné, jak se dá s finským designem vyhrát a v interiéru s pomocí těch pravých „ingrediencí“ navodit zimní atmosféru.

zimni-dekorace-iittala-1

Tentokrát nám pomohla organická bavlna, která nám připomíná sněhové koule. Co lepšího zvolit, když tolik toužíme po sněhové nadílce a stále nepřichází?

zimni-dekorace-iittala-2zimni-dekorace-iittala-3

K tomu jsme přidali trochu jehličí, šišek, ořechů, sušených poměrančů a jablek a vše dovádí k dokonalosti ladné křivky finského designu – váza Alvar Aalto v našem oblíbeném odstínu Rain a sklenice Essence od Iittala, ubrus Anemone a běhoun Viiva od Lapuan Kankurit a postavičky skřítků od Aarikka.

zimni-dekorace-anemone-4 essence_vanoce

Skandinávský design se vyznačuje jednoduchostí, čistotou linií a jasem, které vychází z potřeby zachovat prostor a prosvětlit interiér v zimním období, kdy na severu chybí denní světlo.

zimni-dekorace-iittalavanocni-skritci

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *