Magisso Terracotta Barware: barové vychytávky

Finské Magisso přichází s novou kolekcí vychytávek Terracotta Barware, tentokrát pro naše domácí bary. Tihle čtyři pomocníci z černé terakoty jsou skutečně „cool“. Nejenže mají krásný design, ale zároveň přirozeně chladí – stačí je před použitím namočit do studené vody a máte vychlazeno!

Magisso Terracotta Barware

V kolekci najdeme čtyři různé nádoby – karafu, chladicí nádoby na víno na šampaňské a v neposlední řadě také misku na kostky ledu. Nejdříve se pojďme podívat na video, které nám představí princip chlazení:

Jak jste asi pochopili, nádoby se před použitím ponoří do studené vody. Pórovitá terakota vodu nasaje a postupně se z ní vypařuje, čímž se přirozeně ochlazuje obsah nádoby. Jak geniální a prosté řešení!

Magisso Terracotta Carafe - karafa na víno

Vnitřní část nádoby a její dno jsou glazurované, takže se nemusíte obávat, že by voda z terakotového obalu prosákla dovnitř nádoby nebo na ubrus.

carafe_pouringwine_300dpi_RGB

Karafu (v originále Magisso Carafe) můžete použít nejen na víno, ale třeba i vodu nebo jiné studené nápoje. Design je jednoduchý a elegantní, navíc terakota je přírodní materiál, který je úžasný na dotyk a skvěle izoluje.carafe_wineglasses_300dpi_RGB carafe-poster

Podobným způsobem jako karafa funguje Magisso Cooler, tedy chladicí nádoba na víno. Výhodou je její flexibilita – u bílého vína ji ponoříte do studené vody a vhodíte dovnitř pár kostek ledu, u červeného vína si vystačíte jen s vodou. Víno vám tak vydrží pár hodin v ideální teplotě a nebudete muset stále běhat do chladničky.

winecooler_wineglasses_300dpi_RGB

Kdo má rád sekty a šampaňské, toho určitě také trápí teplota. Ideální je rozlít celou láhev najednou, ale ne vždy máte poblíž tak velkou společnost. Magisso Champagne Cooler je velmi podobný klasickému Cooleru, ale má širší průměr, aby se do něj vešly i buclatější láhve.

champagne_cooler-poster champagne-cooler01_300dpi_RGB-1 champagne-cooler04_300dpi_RGB

Už jsme tu měli víno bílé, červené, vodu, šťávy, sekty a šampaňské, ale co milovníci whisky nebo jiných ostřejších drinků? Ani na ty Magisso ve své barové kolekci nezapomnělo. Magisso Ice Bucket je servírovací miska na led s kleštičkami, která perfektně doplní každý domácí bar. Princip je stejný – ponořit, vytáhnout, nasypat led a spokojeně popíjet.ice-bucket01_300dpi_RGB ice-bucket03_300dpi_RGB

Na závěr můžeme doplnit, že kolekce Magisso Terracotta Barware už míří k nám do ČR a nebude chybět ani v našem finském obchodě Terve.cz.

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *