Mumínci zamíří do kin v novém filmu „Moomins on the Riviera“!

Autorka slavných Mumínků, finská spisovatelka Tove Jansson, by tento rok oslavila 100. narozeniny. Kromě kulatin by se určitě těšila i z chystaného animovaného filmu Mumínci na riviéře (Moomins on the Riviera), který se objeví v kinech na podzim tohoto roku. Fanoušci zavalitých kreslených postaviček si tak přijdou určitě na své! Co ještě o filmu víme?

P_14_15_Moomins_dossier_F-800x565

Mumínci se tentokrát vydají ze svého údolí na riviéru. A čekají je tam nástrahy, které poprvé ohrozí soudržnost jejich rodiny. Už na cestě lodí je bude čekat nebezpečí v podobě bouře a ohrožení na opuštěném ostrově. Lepší to nebude, ani když šťastně dorazí na riviéru. Zamilovaný Mumínek bude muset čelit místnímu švihákovi, který bude nadbíhat jeho partnerce Snorkmaiden. To tatínek Moominpappa si zase spřátelí aristokrata a přijme šlechtické jméno „de Moomin“, což zrovna nepřidá na náladě mamince Moominmamma a raději se uchýlí na starou dobrou loďku do té doby, než celá její rodina opět přijde k rozumu.

BEACH-01_1-820x366

Ve filmu se kromě rodiny Mumínků objeví i další známé postavičky – melancholický Snufkin, zlobivka Little My a její umírněná sestra Mymble. Už tradičně Mumínci nebudou pouze příběhem pro děti. Jak tomu bylo i v knižní podobě, také zde plyne z jednotlivých scén ponaučení.

Zajímavé je trošku odvážnější pojetí některých animací. Mumínky tak třeba uvidíme v bikinách nebo ve večerních róbách, což bychom asi zrovna nečekali – zvláště když v běžných situacích na sobě nemají vůbec nic :)

SEQ84-SC55-Posing-ESSAI-TRAITS_1

Film má pod palcem finská producentka Hanna Hemilä (Handle Productions Oy) a francouzský specialista na animované filmy Xavier Picard (studio Pictak Cie). K tvorbě se stejně jako u ilustrací knih Tove Jansson používá unikátní ruční kresba, takže se můžeme těšit na opravdu krásné zpracování tradiční metodou.

Image xx_posing_1

Práva na promítání filmu se prozatím prodala distributorům ve Finsku, Švédsku, Norsku, Dánsku, Islandu, Francii, Švýcarsku a Japonsku. Jestli se film dostane i do našich kin, na to si ještě musíme počkat. Nicméně byla by škoda české a slovenské publikum ošidit o tak krásné pohádkové příběhy. A co víc, radost by jistě neměly jen děti, ale díky promyšlené dějové linii a vzpomínkám na dětství i dospělí.

poster-berlin-140123

Zdroje fotografií: Oficiální web filmu

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *