Nápady na dárky s kolekcí Iittala Tanssi

Spojení české opery Leoše Janáčka a finského designu v podání Klause Haapaniemiho v kolekci Tanssi vyvolalo velký ohlas. Porcelán s motivy postav z lišky Bystroušky si podobně jako kolekce Taika našel své publikum a dokonce se některé výrobky vyprodaly tak rychle, že Iittala nestíhá uspokojit všechny zákazníky. K nám teď ale dorazily další kousky z této kolekce, konkrétně krásné doplňky do kuchyně a povlaky na polštáře.

tanssi-novinky

Bavlněný povlak na polštář vás na první pohled vtáhne do světa slavné opery. Motiv tancujících lišek je na něm na rozdíl od porcelánu ale jemnější a připomíná ilustrace ze staré pohádkové knížky.

Tanssicushioncover50x50cmwhite_JPG

Do kuchyně si můžete pořídit hned několik doplňků. Můžete tak dotáhnout k dokonalosti servis porcelánu Tanssi papírovými ubrousky, utěrkou nebo univerzální plechovou dózou. Nás nejvíce zaujala utěrka, která podobně jako povlak na polštář nese citlivě zpracovaný motiv.

tanssi_kuchyn

Kolekce Tanssi dává příležitost kombinovat a vytvořit ideální dárkové sady od drobností až po svatební dary. Tady je pár našich nápadů:

Na čajové dýchánky
Velký hrnek + dóza na čaj (1000 Kč)

settanssi1

Pro kávičkáře
Šálek s podšálkem + miska + ubrousky (1660 Kč)

tanssiset2

K relaxu u knížky
Povlak na polštář + velký hrnek (2230 Kč)

settanssi3

Servis pro novomanžele
2x velký talíř + 2x menší talíř + 2x miska + 2x šálek s podšálkem (6230 Kč)

tanssiset4

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *