Nápady na velikonoční dekorace v severském stylu

Po mrazivé a tmavé zimě přichází ve Skandinávii dlouho očekávané jaro a s ním Velikonoce, které jsou tak pro mnoho seveřanů oslavou nového ročního období. A není tomu jinak ani u nás. Taky se už nevíme dočkat teplého sluníčka a zpěvu ptáků oznamujících příchod jara. Doma to chce taky trošku rozjasniť, přinést pastelové jarní barvy a tak nějak připravit domácnost na velikonoční svátky. Dnes se podíváme na několik nápadů na jarní dekorace, které vám zpříjemní Velikonoce a vytvoří u vás doma krásnou atmosféru.

LapuanKankurit-Aava-runners-and-Usva-napkins-4

U nás se velikonoční dekorace na stůl nesou v duchu barvených vajíček a postaviček zajíčků či kuřátek, ve Finsku je dávají důraz na svou typickou jednoduchost a čistý design doplněný o živé květiny nebo třeba jen barevný porcelán. Nechybí také velikonoční ubrusy v pastelových barvách. Snadno si můžeme všimnout, že v dekorování platí základní pravidlo: raději méně, ale s citem a kvalitní kousky.

Kastehelmi_cake_1_2_JPGPB_marimekko_summer2016_mint_0873_79381_7LapuanKankurit-Usva-yellow_0velikonocni-prostirani velikonocni-dekorace Iittala_IXI_Pause_for_harmony_2016_inspiration_RGB_vertical_JPG alvar_aalto_collection_2014_1_JPG 050_64320_7

Protože i na konci března může být u nás chladno a pochmurno, i v tuto dobu nám zpříjemní atmosféru velikonoční svíčky. Na Velikonoce se perfektně hodí vonná svíčka Lumi Koivu s vůní severského jara. Typické finské košíky, ve kterých je svíčka zabalená pak poslouží jako misky pro další dekorace.

prirodni-svicka-koivu-jaroKastehelmi_cake_2_3_JPG

Dřevění berani Aarikka jsou jako stvoření na dekorování počas jarních dní. Jsou ale tak roztomilí, že můžou váš domov zdobit po celý rok.

berani

Jestli už se rozhodnete pro tradiční slovanskou velikonoční výzdobu anebo zkusíte k vám domů přinést trošku skandinávského jara je jenom na vás. My z Terve vám přejeme krásné a pohodové svátky jara.

socialblog4Terve na Facebooku Terve na Twitteru Terve na Instagramu Terve na Pinterestu


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *