Jak na péči o nohy po saunování s přírodní pemzou

Saunování samo o sobě není jen výborná relaxace a duševní hygiena, ale zároveň i tělesná očista. Z těla se vyplaví škodlivé látky, prohřejí se kosti a klouby a zlepší imunita. Saunování je ale skvělou příležitostí i pro péči o nohy. Jak na to?

foot_stone1

Po saunování, stejně jako po delší koupeli, nám na nohou změkne ztvrdlá kůže a lze ji tak snadno odstranit. K tomu potřebujeme vhodnou pomůcku, nejlépe přírodní pemzu. Jedná se o kámen, který díky své struktuře funguje jako pilník. Jeden takový vyrábí i finský Lapuan Kankurit (220 Kč)- v jeho případě pemza pocházející přímo z africké Keni. Pemzu lze nahradit i plastovými nebo kovovými pilníky, ale ty jednak nejsou tak účinné, rychle se opotřebují a nemají přírodní základ, takže jsou na dotyk méně příjemné.

foot_stone2

A jak tedy na péči o nohy po saunování? Nejdříve si dejte 2-3 série saunování po cca 10-15 minutách. Jakmile je kůže na patách měkčí (poznáte i tak, že zaniknou bílé rýhy suché kůže), jemně nohy „osmirkujte“ pemzou. Poté můžete nohy omýt a zkontrolovat, případně ještě dopilovat. Na závěr ještě opláchněte i samotný kámen a můžete si užívat hebká chodidla. Pravidelná péče je samozřejmě lepší a tak je dobré proces opakovat alespoň jednou měsíčně.

foot_stone

 

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *