Recept na útulný domov? Polštáře ve skandinávském stylu

Vzory, textury, motivy a barvy v dokonalé harmonii. Takové jsou bytové textilie ze Skandinávie. Polštáře jsou typickým příkladem, kde při zařizování bytu v severském stylu můžete popustit uzdu své fantazii a oživit tak skandinávský interiér, kde dominuje bílá a černá.

marimekko-polstare

Polštářů od severských značek je spousta, ale mezi ty nejobdivovanější patří ty od finského Marimekka. Motivy Marimekko jsou už legendární, ověřené časem a staly se  ikonou skandinávského designu. Přitom každý rok chrlí designéři této značky další a další varianty, odstíny a vzory, nad kterými nám zastává rozum stát.

marimekko-unikko-polstarmarimekko-unikko-povlakmarimekko-unikko

Mladé ambiciózní studio Kauniste je příkladem, že krásný design se dá dělat i v malém. Kolekce polštářů nabízí decentní kousky, ale i pestré varianty, které doslova lákají k relaxaci.

2012_web0032013ss_web0012012_web0042012aw_web005

Klaus Haapaniemi je mistrem ilustrací. Jeho zvláštní motivy vás chytí za srdce, vyčarují emoce a nastartují fantazii. Úžasné na nich je, že perfektně zapadnou do klasických i moderních interiérů.

running-fox-haapaniemihaapaniemi-crane-polstarhaapaniemi-polstar

Polštáře a povlaky na polštáře značek Marimekko, Kauniste a Klaus Haapaniemi seženete u nás na Terve.

Zdroj fotografií: Remodelista, Marimekko, Kauniste, Klaus Haapaniemi

socialblog4Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *