Salónek na helsinském letišti je přehlídkou skandinávského designu

Salónek na mezinárodním letišti v Helsinkách je s příhodným názvem Almost@home (téměř doma) rájem pro unavené cestovatele. Cítíte se v něm doslova jako doma a navíc vás obklopí finský styl.

salonek letiste helsinky

Na helsinském letišti vídáme podobně příjemné detaily celkem často. Veřejné toalety vás zavedou do březového lesa, kde kolem pozpěvují ptáci, nebo můžete popíjet kávu v kavárně se stěnou ze svícnů Iittala Aalto Votive. Se zlatou kartou vybraných aerolinek se dostanete ještě dál, do speciálního salónku Almost@home, kde vás překvapí domácí prostředí a vybavení ve finském designu.

2 3 4

Koncept a celá dispozice se inspiruje běžným bytem – najdete zde prostorný obývák s pohovkami a televizí, kuchyni s připraveným občerstvením, jídelnu, pracovnu, koupelnu, dětský koutek a posezení na odpolední kávu nebo čaj o páté. Chybí snad už jen sauna, ta by podle nás ve Finsku tedy chybět neměla :)

Kolem vás je přitom stále prvotřídní finský design – prémiový nábytek značky Artek, umělecké sklo Iittala a kávu si můžete vychutnat z hrníčků Taika. Nebudeme dál rušit, pohodlně se usaďte, vychutnejte si tak trochu netradičním způsobem skandinávský design a čekejte na svůj let :)

5 6 7 8 9 1011 12almostathome

Zdroj foto: Finavia, SSPFinland

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *