Skandinávské inspirace z Jyväskyly

V červenci a srpnu se finské město Jyväskylä proměnilo na přehlídku finských domů a interiérového designu. Veletrh bydlení oslavil 45. ročník a zajímavostí je, že každý rok se koná jinde a v daném městě vytvoří zbrusu novou část města – v Jyväskyle tak třeba vyrostlo hned 37 nových domů. Nás ale zajímá hlavně interiér, tak se s námi pojďte podívat na pár inspirací ze světa skandinávského designu.

IMG_9257

Na veletrh jsme se bohužel nedostali (a mrzí nás to o to víc, že v Jyväskyle jsme strávili krásný půlrok života), ale prostřednictvím finské blogerky Suvi se podíváme na pár zajímavých interiérů.

Zajímavé na veletrhu je, že vzniká na „zelené louce“ – nová čtvrť Äijälänranta byla vybudovaná speciálně na tuto akci, samozřejmě ale bude sloužit dál pro nové majitele (doslova) výstavních domů.

jyvaskyla_veletrh

Interiéry se hemží novými kolekcemi předních finských značek a vzhledem k pestrosti, kterou finský design nabízí, je se na co dívat. První dojem, který si z ukázkových domů odnesete, je že finský design neztrácí svou tvář a umí se přizpůsobit novým trendům.

IMG_9387Krásné tapety Marimekko úplně přemění monotóní černobílý interiér – a to i bez použití dalších barev

IMG_9342Dětský pokoj v jemných barvách uklidňuje a podněcuje fantazii – všimnout si můžete i designového stolku &Bros Carry Me Home

IMG_9341Skvěle sladěné nádobí na pozadí zajímavé tapety, nahoře vpravo vše doplňuje designová lampa Compleated od &Bros.

IMG_9320Dětský pokoj ve skandinávském stylu – jednoduchý, praktický a útulný. Dřevěná bedna uprostřed slouží jako stolek i odkládací prostor na hračky.

IMG_9318Dokonalé opracování a pečlivě vybrané dřevo vás vyvedou z omylu, že byste zvládli takovou židli vyrobit sami na zahradě :)

IMG_9310Exkluzivnější nádech interiéru díky použití tmavších barev a lesklých doplňků

IMG_9306Krásná komoda z masivního dřeva a ještě hezčí dekorativní „mísa“

IMG_9273Kuchyně se příliš nemění – vládne dřevo v kombinaci s tak oblíbenou bílou barvou. Zpestřením jsou svícny Iittala Lantern v měděném odstínu

IMG_9239Finský design se umí spojit i s jinými směry – tady se špetkou východní kultury

IMG_9232 A na závěr tento neskutečně krásný konferenční stolek

Zdroj foto: Valkoinen Harmaja

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *