Svítidla Tunto: Souznění designu a inovací

Světlo je jedním z důležitých aspektů každého interiéru, a proto bychom měli výběru svítidla věnovat velkou pozornost. Na Terve jsme se vám proto rozhodli nabídnout svítidla od předních finských značek. Dnes vám představíme ikonické finské lampy Tunto, které jsou ztělesněním skandinávského designu – inspirované přírodou, úsporné, nadčasové a navíc vyrobené ve Finsku. A ten úžasný design!

Tunto Led1

Svítidla Tunto si na první pohled získají vaši pozornost. Používají inovativní zdroje světla – úspornou technologii LED a dokonce i žhavou novinku OLED. Lampy Tunto navrhuje zakladatel a zároveň hlavní designér značky Mikko Kärkkäinen, který si za jejich design odnesl už celou řadu ocenění, například vítězství ve třech ročnících prestižní soutěže Red dot design award a dvě ocenění Good Design.

Lampy se vyrábí v malém finském městečku Järvenpää. Výběr materiálů a důslednost při výrobě hraje důležitu roli, ostatně stějně jako technické řešení. Společně s technologií LED a OLED totiž na lampách najdeme i dotykové spínače nebo třeba bezdrátové nabíjení mobilních telefonů.

Pojďte se s námi pokochat jednotlivými kolekcemi a inspirovat, které svítidlo je vhodné do pracovny, do kuchyně anebo do obývacího pokoje.

tunto-svitidla-led

Kolekce LED

První a hned tak úspěšná kolekce sbírající jedno ocenění za druhým. Stolní lampa LED1 si získala spoustu fanoušků neotřelým designem a tak na ni navázala stojací lampa LED2 a další velikosti stolních lamp LED4 a LED8. Pořídit je můžete v celé řadě barev a typů dřeva.

Příjemnou vychytávkou je dotykové zapínání a regulace jasu přejetím po světelných diodách na základně lampy. Větší stolní lampa Tunto LED8 přichází také ve variantě s bezkontaktním nabíjením telefonů, které tuto technologii podporují. Stačí je položit na základnu lampy a nemusíte se obtěžovat se zapojováním nabíječky. Zkrátka stolní lampa předurčená pro pracovní stůl.

tunto-led-svitidlo-loznicetunto-led4led8-tunto-lampa-bezdratove-nabijeni led2-tunto-svitidlo

Pokud preferujete funkční a jednoduchý design, pak vás mohou zaujmout LED svítidla ze sérií LED28, LED40 a LED60. Najdeme v nich zajímavé stolní a stojací lampy s kontrastní základnou ze speciálního materiálu Corian®. Krásně se hodí do minimalistických interiérů.

tunto-led40-stolni-lampicka tunto-led40-stolni-lampatunto-led40-stojaci-lampatunto-led40-nastenna-lampa tunto-led60-zavesna-lampa

Kolekce Swan

Svítidla kolekce Swan jsou inspirované majestátností labutí, z jejichž tvaru vychází ladný a elegantní design. Přichází opět ve verzi stolní lampy, stojací lampy, závěsného a nástěnného svítidla a umí tak navodit příjemnou atmosféru prakticky v každé místnosti.

tunto-swan-stolni-lampatunto-swan-zavesna-lampatunto-swan-stojaci-lampa

Kolekce Butterfly

OLED svítidla ještě nejsou příliš k sehnání a do našich domácností se dostávají jen pomalu, Tunto už ale myslí na budoucnost. Tento efektivní a úsporný zdroj vydávající příjemné světlo už dokázal zpracovat do nádherných svítidel nové kolekce Butterfly. Zejména stolní OLED lampa představuje doslova umělecké dílo, kde si designér Mikko Kärkkäinen vyhrál s tvarováním dřeva, které už na první pohled připomíná tvar motýlých křídel.

tunto-butterfly-stolni-lampatunto-butterfly-oled-svitidlo butterfly-nastenna-oled-lampa

Kolekce Cube

Poslední kolekce Tunto Cube představuje nástěnná LED svítidla, která vyniknou jednotlivě i společně v kompozici několika kousků a velikostí. Vhodné jsou třeba do předsíně nebo vstupní haly.

tunto-cube

Svítidla Tunto můžete koupit u nás na Terve, kde také najdete všechny varianty, podrobné parametry a specifikace.

socialblog4Terve na Facebooku Terve na Twitteru Terve na Instagramu Terve na Pinterestu


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *