Vánoční speciál: 4 tipy na dárek pro milovníky vína

Pokud hledáte vánoční dárek pro někoho, kdo miluje víno, máte v podstatě vyhráno. Můžete darovat nějakou dobrou láhev, ale pokud chcete být nápaditější, pak si nenechte ujít našich pár tipů šmrcnutých finským designem. A nebojte, nejedná se o vývrtky, kterých mají už plný šuplík :)

iittala_head

1. Dekantovací nádoba Iittala Essence

Tohle je perfektní tip na dárek, který 100% potěší každého odborníka na víno. Pokud si totiž chce vychutnat kvalitní červené vínko, určitě ocení dekantovací nádobu. Ta od Iittala má charakteristický finský design s čistými liniemi a je vyrobená z kvalitního skla. Užívat si tak nebudou jen chuťové buňky, ale i ty zrakové – při pohledu na tento designový skvost.

Dekantovací nádoba Iittala Essence, cena 1490 Kč (Terve.cz).

Decanter_mix_group_2005_1

2. Skleničky na víno Essence od Iittala

Každé víno se pije z odlišných sklenic, to ví každý, kdo se ve vínu trošku vyzná. Iittala vyrábí základní tři varianty – objemnější na červené víno, užší na víno bílé a nejužší na šampaňské a šumivá vína. Finský design, sklo které při přípitku krásně zvoní a balení ve vkusné krabici po dvou kusech. A pro doplnění, skleničky jsou ze stejné série jako dekantér výše, takže můžete darovat i celou sadu.

Sklenice Iittala Essence na červené víno (45 cl), sada 2 ks, cena 795 Kč (Terve.cz)
Sklenice Iittala Essence na bílé víno (33 cl), sada 2 ks, cena 795 Kč (Terve.cz)
Sklenice Iittala Essence na šampaňské a šumivé víno (21 cl), sada 2 ks, cena 880 Kč (Terve.cz)

Skleničky Iittala

_DSC8291

3. Karafa Terracotta Barware od Magisso

O novinkách od Magisso jsme psali nedávno. Karafa ze série Terracotta Barware je z těch dárků, které překvapí nejen unikátním designem, ale i fukčností. Jak jsme si už zvykli, Magisso přináší inovativní řešení a není tomu jinak ani u této karafy. Je vyrobená z černé terakoty, která obsah přirozeně chladí – stačí karafu před použitím namočit do studené vody a o správnou teplotu je postaráno. Pórovitá terakota vodu nasaje a postupně se z ní vypařuje, čímž se přirozeně ochlazuje obsah nádoby. Jak geniální!

Magisso Terracotta Karafa, objem 1 litr, cena 1295 Kč (Terve.cz)

carafe_wineglasses_300dpi_RGB

 

carafe05_300dpi_RGB

4. Chladící nádoba Terracotta Barware od Magisso

Podobně jako karafa funguje i chladící nádoba od Magisso. Výhodou je její flexibilita – u bílého vína ji ponoříte do studené vody a vhodíte dovnitř pár kostek ledu, u červeného vína si vystačíte jen s vodou. Víno tak vydrží pár hodin v perfektní teplotě a není potřeba stále běhat do chladničky při každém nalévání.

Chladící nádoba na víno Magisso Terracotta Barware, cena 1555 Kč (Terve.cz)

winecooler_wineglasses_300dpi_RGB

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *