Zlákají vás oblé křivky nové kolekce Essence Plus?

Když v roce 2001 vytvořil designér Alfredo Häberli elegantní kolekci sklenic Essence, byl to další velký úspěch pro finskou značku Iittala. O 12 let později se ten stejný designér pokusil na oblíbené skleničky navázat novou kolekcí Essence Plus, která na rozdíl od své předchůdkyně ctí oblejší tvary. Skleničky zachovávají původní styl, jsou ale přeci jen trochu jiné. A dekantér na víno, to je opravdu designový skvost!

IittalacombinabilityRefreshinglyCalm_JPG

V duchu osvědčeného konceptu také u nové kolekce Essence Plus platí, že méně je více. Tvar je jednoduchý a celý design sklenic je v perfektní harmonii. S jednou výjimkou mají všechny sklenice stejnou základnu i délku stopky, takže velmi dobře ladí i vzájemně. Alfredo Häberli se podle vlastních slov snažil rozvinout myšlenku původní série Essence a vytvořit sklenice pro ještě náročnější milovníky kvalitního vína.

O vyladění z hlediska co nejlepšího požitku z vína se postarali přední finští someliéři. Série se skládá ze čtyř typů sklenic, které vyzdvihují plnou chuť silných červených vín stejně jako lehkost vín bílých. V kolekci najdeme také úzkou sklenici na šampaňské a šumivá vína a menší sklenici na sladká dezertní vína, případně aperitivy jako koňak nebo grappa. Celou sérii uzavírá nádherná dekantovací nádoba, která na stole působí jako dominantní designový prvek.

Essence_plus_group_1_JPG

Všechny skleničky i dekantér máme nově skladem na Terve.cz. Prodávají se v sadě po 2 kusech v elegantním kartonovém balení, takže se mohou stát i velmi pěkným svatebním darem nebo i dárkem pro obchodní partnery.

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *