Ztraceni v lese aneb severská chata u jezera

Tato nádherná chata se skrývá nedaleko finského městečka Porvoo. Když se posadíte do obývacího pokoje a zahledíte se přes velké okno ven, okouzlí vás severská příroda. Jezero, ve kterém si můžete zaplavat po večerní sauně. Nekonečné lesy, kde se můžete celé dny procházet a nenarazíte na živou duši. Pojďte se s námi podívat na místo, které je rájem pro odpočinek.

finska-chata-v-lese-1

finska-chata-v-lese-2finska-chata-v-lese-4finska-chata-v-lese-5

Interiér chaty není nijak velký (69m2), z velké části otevřený prostor ale nabízí vše, co potřebuje celá rodina. Na přízemí je velký obývací pokoj s krbem, jídelnou a menší kuchyní. Na patře pak po dřevěných schodech vystoupáte do dvou pokojů. Všimnout si můžete dekorací a nábytku, které jen zřídka zdobí nějaký modernější kousek. Proč taky, chata na samotě není v první řadě o luxusu a okázalém stylu, ale hlavně o souznění s přírodou.

finska-chata-v-lese-6 finska-chata-v-lese-7 finska-chata-v-lese-13 finska-chata-v-lese-11 finska-chata-v-lese-17 finska-chata-v-lese-12finska-chata-v-lese-9 finska-chata-v-lese-8finska-chata-v-lese-10 finska-chata-v-lese-14

Třešničkou na dortu je finská sauna vytápěná dřevem, která stejně jako chata nabízí krásné výhledy do okolí. Pro větší pohodlí nechybí ani praktické doplňky do sauny.

finska-chata-v-lese-15 finska-chata-v-lese-18 finska-chata-v-lese-19 finska-chata-v-lese-16

Léto je ve Finsku krátké a proto je potřeba si je patřičně užít. Chatu lemuje prostorná terasa s posezením, kde si může celá rodina vychutnat třeba slavnostní nedělní oběd.

finska-chata-v-lese-21 finska-chata-v-lese-20 finska-chata-v-lese-22

Zdroj: Bo LKV

socialblog4Terve na Facebooku Terve na Twitteru Terve na Instagramu Terve na Pinterestu


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *