Dům ve finském Turku s terasou jak kapitánský můstek

Domy ve Finsku nejsou unikátní jen propracovaným interiérem, ale najde se mezi nimi i celá řada architektonických zajímavostí. Dnes se podíváme na prostorný dům, který stojí na západním pobřeží v městě Turku. Zasazení do svahu umožnilo architektům pohrát si s členěním a povedlo se jim to skvěle.

HAROMA&PARTNERS

Středem celého interiéru je multifunkční místnost s vysokým stropem, který slouží jako obývací pokoj, jídelna a kuchyň. Vedle kuchyně najdeme ještě schodiště vedoucí ke vchodu a na galérii s přístupem do dalších pokojů. Zajímavé je postupné svažování celého prostoru až k prosklené stěně s výhledem do krajiny.

HAROMA&PARTNERS HAROMA&PARTNERS

Vybavení je velmi střídmé, prim hraje jednoduchost a funkčnost. Interiér ale díky venkovní scenérii a elegantnímu krbu působí příjemně, útulně a člověka až láká posadit se do pohovky a sledovat bohatou přírodu kolem.

HAROMA&PARTNERS HAROMA&PARTNERS HAROMA&PARTNERS HAROMA&PARTNERS

Dům má hned několik teras a balkónů. Nejzajímavější je ta přístupná z hlavní místnosti, která slouží jako letní jídelna a místo k posezení při grilování. Táhne se efektivně na nosnících jako kapitánský můstek vysoko nad zemí.

HAROMA&PARTNERS HAROMA&PARTNERS HAROMA&PARTNERS

Architekti se tedy na tomto domě doslova vyřádili a zapracování domu do svahu se jim povedlo na jedničku – jak z hlediska stavby, tak i v následném propojení v interiéru.

HAROMA&PARTNERS
Zdroj fotografií: Vesa Aaltonen, studio Haroma & Partners

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *