Hotel Alfreda Häberliho hraje barvami

Designéra Alfreda Häberliho známe hlavně díky jeho práci pro Iittala, kde navrhl úspěšnou kolekci Origo a sklenice na víno Essence a Essence Plus. Nicméně Alfredo není spojený jen s finským designem, ale také sám navrhuje interiéry. Mezi nejvýraznější patří hotel 25hours ve švýcarském Curychu – kombinace skandinávského vlivu a širokého spektra barev dává dohromady harmonickou mozaiku, ze které čiší energie.

25h_Zuerichwest_Wohnzimmer1_Gross

Alfredo Häberli pochází z Argentiny, žije a pracuje ale právě v Curychu, kde si jej vybrala síť hotelů 25hours pro svůj stylový hotel Zürich-West. Nechat mu volnou ruku při návrhu interiéru hotelu byla dobrá volba – výsledek je perfektním skloubením funkčnosti, prvotřídního designu a zároveň určité hravosti.

25h_Zuerichwest_Haeberlisuite1_Gross25h_Zuerichwest_Haeberlisuite2_Gross 25h_Zuerichwest_Etagenbett4_Gross25h_Zuerichwest_GoldBad2_Gross

Strávit pár nocí v takovém hotelu by určitě člověka nabilo energií. Barvy jsou prakticky všude – v pokojích, vstupní hale, relaxačním centru i hotelové restauraci.

25h_Zuerichwest_ZunftstubeLounge_Gross25h_Zuerichwest_Sauna1_Gross25h_Zuerichwest_SaunaLounge_Gross

Výrazným prvkem jsou zkosené tvary a nepravidelné úhly – na stěnách, nábytku nebo třeba kobercích. Vše perfektně doplňují vhodné dekorace a designové prvky, jako jsou tvarovaná neonová světla v halách a nad hotelovým barem.

25h_Zuerichwest_NENI2_Gross 25h_Zuerichwest_Schweizeruhren2_Gross

Filozifie hotelové sítě 25hours je, že v jejich hotelech vám 24 hodin nestačí a máte tak bonusovou hodinku denně navíc. A potvrzují to i hodiny v hale, kde najdete slibovaných 25 hodin. Jeden z krásných detailů, které přivádí harmonický interiér k dokonalosti.

25h_Zuerichwest_Schweizeruhren3_Gross

Zdroj fotografií: 25hours Hotels

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *