Nové lampy Korona od Valoarte

Na Terve se těšíme z další krásné novinky, designových svítidel Korona od finského výrobce Valoarte. Korona přichází ve třech verzích jako stolní lampa, závěsné a nástěnné svítidlo. Pojďte se pokochat legendárním designem Harriho Koskinena a vůbec krásnými finskými interiéry, kde tato lampa rozdává radost.

Valoarte Korona

V kolekci Korona najdeme stolní, nástěnná i závěsná svítidla, která všechna vychází z podobného kompaktního tvaru. Lampy vás okouzlí ideálními proporcemi, funkčností a perfektním zpracováním. Ostatně vyrábějí se přímo ve Finsku. Na první pohled jednoduchý zaoblený tvar z nich dělá nádherný symetrický objekt, který dodá každé místnosti harmonii. Cílem designéra Harriho Koskinena bylo vytvořit příjemný zdroj světla tak, abychom se cítili stejně dobře jako při svíčkách, otevřeném ohni nebo při pohledu na zapadající slunce.

Zdrojem světla je integrovaná deska s 96 úspornými LED diodami Samsung 5252 s udávanou životností 40 let (desku s diodami je možné poté vyměnit). Znalce určitě zaujme světelný tok 2380 lm, barva světla 3000 K a výkon svítidla 20 W odpovídající přibližně 200 W klasické žárovce. Je tedy zřejmé, že Korona se klidně může stát hlavním svítidlem v mísnosti. Vzdálenost samotných diod od difuzoru je přitom přesně vyměřený, aby lampa vydávala příjemné měkké světlo.

Stolní lampa Korona

Z našeho pohledu designově nejzajímavější kousek kolekce Korona je stolní lampa, která neslouží k osvětlení pracovní plochy psacího stolu, ale naopak má funkci stylového hlavního nebo dekorativního svítidla. Můžete jí dokonce najít místo i přímo na zemi, odkud bude šířit příjemné a zároveň dostatečně silné světlo do všech stran. Krásně vynikne také v ložnici nebo obývacím pokoji, kde zejména ve speciální měděné nebo hliníkové edici působí jako designový klenot.

Korona_MK_02Korona_PP_06LEMKEM_lattiavalaisin_kirkas_1Makuuhuone_Korona

Závěsná lampa Korona

Pokud hledáte svítidlo nad jídelní stůl, pak závěsná varianta s ladnými liniemi bude to pravé. Využití je samozřejmě neomezené a stejně dobře se bude hodit i jako stropní svítidlo do ložnice nebo dětského pokoje. Nám se ale nejvíce líbí právě v jídelně, kde můžete nad větší stůl pověsit i dva kousky. Pokud máte místnost laděnou do nějaké barvy, můžete si zvolit tu pravou – celá série lamp Korona totiž přichází v sedmi barvách (bílá, žlutá, modrá, červená, zelená a speciální hliníková a měděná).

Korona_MK_01Talvikuva_Korona LEMKEM_keittio_1 LEMKEM_kaksi-valaisinta_1 Korona_JR_04 _S9G5159

Nástěnná / stropní lampa Korona

Poslední variantou svítidla v kolekci Korona je nástěnná lampa, kterou bez problémů můžete uchytit i na strop. Skvěle poslouží na osvětlení schodiště, v předsíni nebo vstupní hale. Její design je jemnější než u závěsné a stolní lampy a důraz je klade na co nejefektivnější osvětlení prostoru.

Korona_whitewall Korona_PP_01

Všechny lampy Korona můžete objednat jen a jen u nás na Terve.

socialblog4Terve na Facebooku Terve na Twitteru Terve na Instagramu Terve na Pinterestu


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *