Skandinávský dům na švédském venkově

Jsou domy průměrné a jsou domy krásné. Na jeden opravdu krásný se dnes podíváme. Stojí ve švédském Helsingborgu na hranici s Dánskem a je to tak trochu exkluzivní nabídka jedné z místních realitních kanceláří.

0

Tentokrát není ani tak zajímavý interiér, jako spíš architektura samotného domu a okolí. Jedná se o dvoupodlažní stavbu s 6-ti pokoji o celkové obytné ploše 164 m2. Dům v sobě nese kousek tradice i modernismu a to je na něm to krásné. Líbí se mi zejména jemné ladění přírodních barev (hnědé a zelené) v kombinaci s tradiční bílou a dlouhá štíhlá okna. Ohromující je už samotný příjezd k domu, který lemují upravené stromy a končí pláckem s malým ostrůvkem. Až máte skoro pocit, že přijíždíte k nějakému zámku.

1

Takovou příjezdovou cestu by nechal líbit asi každý. Jednoduše nádhera.

2

Dům by si vychutnali zejména milovníci koní, protože k němu patří i malá privátní stáj a okolité pozemky s ohradami pro koně o rozloze 10,000 m2.

4

Interiér nenabízí nic překvapivého. Jednoduchý skandinávský design, bílá barva a na prvním místě účelovost. Trochu zamrzí, že dominantou není klasický krb, ale jen menší krbová kamna stojící uprostřed velkolepého prostoru. V takto honosném domě by se slušelo mít trošku větší dominantu obývacího pokoje.

5 6

Kuchyň je jednoduchá a praktická, příjemný je výhled do okolí, který poskytují tři okýnka okolo dřezu. Dostatek světla přichází také z jídelny.

7 8

Ložnice je opět velmi účelná, možná až příliš. Kromě ní najdeme v domě ještě dva další pokoje.

9

Terasa s posezením a venkovním grilem poskytuje dostatek soukromí, ostatně kolem široko daleko moc domů není, takže grill párty určitě nebude sousedy rušit.

10

Pokud milujete koně, pak samozřejmě nemůže chybět stáj. Tak asi přemýšleli původní majitelé. Ve stáji jsou čtyři boxy a kompletní zázemí. V podkroví je navíc malý apartmán pro hosty s výměrou 35 m2.

11

Asi vám je teď docela jasné, že tento dům zrovna nepatří k těm nejlevnějším. Cena za tuto idylku je opravdu astronomických 870,000 Eur, tedy přibližně 22,6 milionu Kč. Zkrátka za ideální místo k životu se platí a ve Švédsku jsou nemovitosti drahé. Ale nehledě na cenu, líbil by se Vám takový dům?

Zdroj: Valvet Capitex

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *