Vánoční speciál: 5 důvodů, proč darovat skleněného ptáčka

Podarovat něco pěkného mamince nebo babičce není jednoduché. „Všechno už mají“ a vy si nevíte rady? Pak zkuste popřemýšlet o skleněné dekoraci ptáčků z finské sklárny Muurla. Je to ručně vyrobené umělecké dílo, každý kus je unikát a přijatelná je i cena. Ale hlavně je to krásný dárek!

Sklenění ptáčci Muurla jsou sběratelským kouskem

Tady je 5 důvodů, proč je skleněný ptáček z Finska ideálním dárkem pro vaši maminku nebo babičku:

1. Vzpomene si na vás

Proč nedarovat namísto tradiční fotografie dárek, který je originální a určitě potěší a připomene vašim blízkým, že je máte rádi, kdykoli se na něho podívají.

2. Decentní dekorace

Dekorace ptáčka polahodí oku každému milovníkovi přírody. Díky dlouholeté tradici a precizní práci finských sklářů je skleněný ptáček až neuvěřitelně reálný a dodá tu správnu atmosféru.

3. Finský design

Finský design je pojem sám o sobě. Pokud k charakteristickým čistým liniím a pečlivě zvoleným barvám přidáme i kus finské přírody, výsledek je impozantní.

4. Ruční výroba z masivního skla

Sklárna Muurla byla založená už v roce 1974  a od té doby nabízí světu krásné skleněné výrobky, mezi které patří i světoznámí ptáčci. Sklářští mistři je vyrábí ručně foukáním skla, takže je každý kus originál. Základním materiálem je masivní sklo, ptáček je stabilní a může posloužit i jako stylové těžítko.

5. Cena

Designový dárek, ručně vyrobený přímo ve Finsku a přece za slušnou cenu? Skleněný ptáček ve velikosti 17 cm přijde na 1095 Kč. Ptáčky Muurla koupíte pouze u nás ve finském obchodě Terve.cz.

Skleněný ptáček Muurla v okrové barvě inspirovaný Brkoslavem Severským
Skleněný ptáček Brkoslav v krásné okrové barvě
Červený skleněný ptáček Muurla

Šťavnatý červený odstín skleněného ptáčka rozzáří každou místnost

Skleněné ptáčky vyrábí Muurla už desetiletí a průběžně mění jejich barevné variace. Podívejte se na výběr dalších kombinací, které mě zaujaly.
Ptáčci ze skla od finského výrobce Muurla inspirované Brkoslavem SeverskýmPtáčci ze skla z Finska jsou díky ruční výrobě každý originál

 

Inspiraci finští designéři berou přímo z finské přírody. Jedním z nějčastějších předloh je drobný pták Brkoslav Severní (anglicky Waxwing), kterého při jeho cestách můžeme pozorovat i u nás.

brkoslav-severni

A na závěr přidávám video, jak vznikají skleněné výrobky ve finské sklárně Muurla. Na začátku můžete zahlédnout právě i skleněné ptáčky a jejich ruční výrobu.

Fotografie Brkoslava Severního: Dušan Boučný

Sledujte DesignBlog na sociálních sítích | Facebook Twitter Google+ Pinterest


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *